nieuws

eerste lustrum efteling anton pieck prijs

Horeca

In 2005 wordt voor de vijfde keer de Efteling Anton Pieck Prijs uitgeschreven onder alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. Zij worden uitgenodigd om een origineel, zelfverzonnen sprookje te schrijven en dat te verpakken in een sprookjesboek met zeven illustraties.

In de jury zitten de auteurs Daphne Deckers en Bart Moeyaert. Zij beoordelen de teksten van de sprookjes. Meervoudig Gouden Penseel-winnaar Thé Tjong-Khing zal zich over de illustraties buigen. Wedstrijdthema van dit jaar is de bekende Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die zijn 200e verjaardag viert.

Nieuw dit jaar is de KRO prijs. Deze prijs kunnen de scholen winnen door het op video vastleggen van het proces van schrijven en illustreren. Het filmpje mag precies één minuut duren. De beste filmpjes zullen worden uitgezonden in KRO’s Tien Plus.
De prijsuitreiking is op 13 mei 2005 in het Efteling Theater.

Reageer op dit artikel