nieuws

Gemeente sluit Utrechtse showbizz-kroeg Murk

Horeca

Eén van de beroemdste cafés van Utrecht, Café Murk, moet dicht. De gemeente Utrecht is onverbiddelijk en sluit de 106 jaar oude kroeg vanwege problemen rondom de vergunning.

Eigenaar Hogervorst van de ruim één eeuw oude kroeg is behoorlijk ontdaan over de sluiting. ‘Om een klein papiertje. Wat een bureaucratisch gedoe. Het kan zes tot acht weken duren voordat de nieuwe vergunning geregeld is. Al mijn klandizie loopt weg’, aldus Hogervorst in het Utrechts Nieuwsblad. Volgens de gemeente ligt de oorzaak van de sluiting in een niet geldige vergunning. Volgens de gemeente is de vergunning ‘technisch niet goed geregeld.’

Café Murk was tot voor kort zeven dagen per week open, zestien uur per dag. In de kroeg kwamen geregeld voetballers en showbizzsterren. Zo bracht onder meer oud-voorzitter Samaranch van het Internationaal Olympisch Comité een bezoek aan Café Murk.

Reageer op dit artikel