nieuws

Groen licht voor Zwolse hotelplannen

Horeca

Zwolle denkt aan 200 en mogelijk zelfs 350 nieuwe hotelkamers in de gemeente. Dat heeft het college van B en W laten weten in antwoord op schriftelijke vragen van D66. Daarmee lijken veel hotelplannen groen licht te krijgen van de lokale overheid.

De grootste plannen vormen een congreshotel bij stadioncomplex Oosterenk van voetbalclub FC Zwolle en een hotel van Van der Valk. Het congreshotel is goed voor 110 hotelbedden. Het plan is afkomstig van Maas Vastgoed en Ontwikkeling. Van der Valk denkt aan een hotel ten noorden van de Overijsselse Vecht. Dit hotel krijgt een capaciteit van 125 kamers.

Verder is het plan om het pand Stationsweg 9 tot een hotel te verbouwen in een vergevorderd stadium. Het gaat hierbij om 45 kamers. Ook ligt er binnenkort een bouwvergunning klaar voor Urbana, een hotel met eveneens 45 kamers. Verder noemt het college de plannen van Jonnie en Thérèse Boer ‘kansrijke initiatieven’. De Boertjes willen in de voormalige gevangenis in de stad een hotelaccommodatie met 25 kamers inrichten.

Reageer op dit artikel