nieuws

Heineken hevelt leningen over naar horecabank

Horeca

Heineken heeft het laatste kwartaal van vorig jaar voor 30 tot 50 miljoen euro aan horecaleningen overgeheveld aan de Europese Horeca Financieringsmaatschappij. Met de maatregel wil Heineken aantonen meer brouwer dan bank te zijn.

Volgens Het Financieele Dagblad heeft Heineken geen belang in de financieringsmaatschappij. Verder wil de bierbrouwer niets kwijt over de partijen achter de horecabank. ‘Er nemen enkele investeringsmaatschappijen in deel’, stelt bestuurder René Hooft Graafland in Het Financieele Dagblad. ‘Door geen financier meer te zijn voor cafés maken we geld vrij voor investeringen in onze merken. Het rendement op het geïnvesteerde vermogen daarin ligt veel hoger dan op financieringen aan cafés’.

Na de overheveling van de leningen naar de horecabank heeft Heineken nog voor circa 150 miljoen euro aan leningen uitstaan bij Nederlandse cafés en restaurants. De Europese Horeca Financieringsmaatschappij is sinds 1 augustus vorig jaar actief. Voorlopig alleen in ons land.

Reageer op dit artikel