nieuws

Hogere winst Scottish & Newcastle

Horeca

Scottish & Newcastle, de grootste bierbrouwer in Groot-Brittannië, heeft vorig jaar een stijging van de winst voor belasting geboekt met 11 procent tot 373 miljoen pond sterling (540 miljoen euro). De omzet nam toe met 1,7 procent tot 4,99 miljard pond (7,2 miljard euro). De woensdag gepubliceerde cijfers zijn aangepast voor de verschuiving van het begin van het boekjaar van mei naar januari.

De beurskoers van Scottish & Newcastle ging na de cijfers flink omhoog met bijna 4 procent. Het volume van de bierverkoop, met merken als Foster’s, Kronenbourg, Maes, Newcastle Brown Ale en John Smith’s, nam vorig jaar toe met 4,5 procent. Het concern verwacht dit jaar een verbetering in West-Europa omdat de zomer waarschijnlijk minder slecht uitvalt dan in 2004, maar tekent wel aan dat de vooruitzichten voor het consumentenvertrouwen niet geweldig zijn.

Reageer op dit artikel