nieuws

Horecaspreekuur’ verdrijft hangjongeren uit centrum Delft

Horeca

Het begon als éénmalig overleg om hangjongeren te verdrijven uit het centrum van Delft. Drie jaar en 99 overleggen later praten horecaondernemers, politie en gemeente nog steeds met elkaar. In structurele vorm, met resultaat én op een unieke wijze. Op 16 maart volgt het jubileumoverleg.

Daarbij zijn burgemeester Verkerk en KHN-directeur Jeu Claes aanwezig, aldus bestuurder Joost Verhoeff van café Knus in Delft. ‘Het unieke van dit overleg is dat we niet direct spreken met gemeentebestuurders, maar met ambtenaren en politie. Mensen wie direct met de praktijk te maken hebben. Ook de hoge frequente van eens in de drie weken overleg en het facultatieve karakter spreken erg aan. Zie het als spreekuur voor de horeca.’

Over interesse voor het ‘horecaspreekuur’ valt niet te klagen. Verhoeff: ‘Leo Kwak van café De Oude Jan is alle 99 bijeenkomsten aanwezig geweest. Hij is er bij de honderdste editie ook. Dat weet ik zeker. De thema’s die we zoal bespreken zijn het de Koninklijke begrafenissen, evenementen, overlast en klachten. We signaleren problemen, lossen ze op en leren van elkaar.’

Per overleg zijn ongeveer twintig horecabedrijven aanwezig. Het jubileumoverleg vindt 16 maart plaats in het Stadhuis op de Markt in Delft en wordt afgesloten met een borrel.

Reageer op dit artikel