nieuws

Imko: ‘Mijd visleveranciers waar het naar vis ruikt

Horeca

Als het bij leveranciers van vis naar vis ruikt, dan moeten horecaondernemers meteen doorlopen. De vis is dan namelijk niet vers genoeg. Dat zegt sterkok Imko Binnerts in het AD Magazine van de zaterdageditie van het landelijk ochtendblad.

Imko: ‘Mijd visleveranciers waar het naar vis ruikt

Binnerts geeft in de rubriek Tip van de Chef diverse tips aan horecaondernemers. Zo stelt de met één Michelinster getooide kok dat scholfilet in februari rampzalig is. Ook tong is in deze periode uiterst mager. Daarnaast adviseert de chef-kok van Restaurant Imko Binnerts in The Grand Winston Hotel in Rijswijk om niet per definitie de duurste vis te kopen, wanneer ondernemers lekkere vis willen hebben. Het gaat hierbij om de meest verse vis. ‘En dat kan best een wijtinkje zijn.’

Om verse vis te signaleren, adviseert Binnerts om goed naar de ogen te kijken. Wanneer ze niet zijn ingedroogd, is de vis vers. Daarnaast moeten de kieuwen rood tot rosé zijn. Zijn ze bruin, dan is de vis niet vers.

Reageer op dit artikel