nieuws

Leeftijdsgrens alcohol moet omhoog

Horeca

De Europese Commissaris Markos Kyprianou wil de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol opkrikken naar achttien jaar. Dat heeft hij gezegd in een vraaggesprek met het Duitse weekblad Focus. Op dit moment bedraagt de leeftijdsgrens zestien jaar.

Fabrikanten moeten volgens Kyprianou stoppen met premixdrankjes als Breezers. Dergelijke alcohollimonades, de zogeheten alcopops, verleiden jongeren te makkelijk tot veelvuldig alcoholgebruik. Aldus Kyprianou. Tevens is de commissaris voorstander van hogere accijnzen op alcoholische dranken.

Kyprianou kwam vorige week in het nieuws door zijn strijd tegen het roken in horecabedrijven. Hij wil een algeheel rookverbod in alle Europese horecagelegenheden. Morgen licht hij zijn plannen toe.

Reageer op dit artikel