nieuws

Moslimbier moet brouwers redden

Horeca

Grote bierbrouwers, die hun omzet zien dalen, werken aan de introductie van alcoholvrij bier voor moslims in Nederland en het buitenland. Bierbrouwers willen de markt van bijna een miljoen moslims in ons land niet langer negeren.

Traditioneel wordt door deze grote groep veel koffie, thee en frisdrank gedronken. Voor de genotmiddelen thee en koffie geldt dat die mierzoet worden ingenomen.

Marktleider Heineken onderzoekt of dit bier in Nederland kan worden geproduceerd. Bavaria voert inmiddels campagne om allochtone winkels over te halen het product in de schappen te zetten. Bavaria heeft bij het verkennen van de Utrechtse regio de traditionele vertegenwoordiger ingeruild voor een Marokkaanse werknemer, die met een promotiewagen langs de winkels gaat om ondernemers als klant te winnen. Lambert Swinkels, verkoopmanager van Bavaria: ,,Wij vermijden er veel ruchtbaarheid aan te geven. Dit vanwege de concurrentie.”

Reageer op dit artikel