nieuws

Nederlander drinkt het liefst filterkoffie

Horeca

e opmars van Senseo, espresso- en cappucino-automaten laat een groot deel van de Nederlandse consumenten koud. Zo’n 70 procent van de Nederlanders drinkt het liefst nog steeds koffie uit het ouderwetse koffiezetapparaat met een filter. Gemiddeld drinken consumenten vier koppen koffie per dag.

Dat blijkt uit een in opdracht van Douwe Egberts uitgevoerd consumentenonderzoek. Tweederde van de Nederlanders begint dankzij de geur al te genieten zodra het pak koffie wordt opengemaakt. De helft van de Nederlanders is van mening dat de dag pas écht begonnen is, zodra de eerste kop koffie is geconsumeerd.

Nederlanders zien het aanbieden van een kopje koffie als een belangrijk teken van gastvrijheid. Toch vinden we onszelf niet de meest geschikte persoon om koffie te zetten. Driekwart van de consumenten drinkt het liefst een kopje koffie dat door een ander is bereid.

Reageer op dit artikel