nieuws

Nieuwe keuken voor Isala klinieken Zwolle

Horeca

De Isala klinieken in Zwolle krijgen een nieuwe assemblagekeuken. De nieuwe keuken, waar dagelijks 1500 maaltijden worden bereid, komt op bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle. Met de bouw is een bedrag gemoeid van ongeveer 5 miljoen euro. De Isala klinieken denken jaarlijks 800.000 euro te kunnen besparen, vooral door reductie in de formatie.

De voornaamste reden te kiezen voor een assemblagekeuken zijn de financieel-economische voordelen. Daarnaast kan met het nieuwe concept flexibeler worden ingesprongen op de behoeften van de klant. In de oude situatie moesten patiënten een dag van te voren hun keuze maken, in de nieuwe keuken kan dagelijks worden gekozen. De nieuwe keuken biedt werk aan ongeveer 54 medewerkers. Dit betekent een verlies van ongeveer dertig arbeidsplaatsen. Op grond van een sociaal plan zal naar verwachting een groot deel van de medewerkers een nieuwe werkplek vinden binnen de assemblagekeuken.

Reageer op dit artikel