nieuws

Politiek stelt sluiting horecazaken aan de kaak

Horeca

De Amsterdamse burgemeester Cohen mag niet zo maar horecagelegenheden sluiten als er aanwijzingen zijn dat er harddrugs aanwezig zijn in het pand. Dat vindt de Amsterdamse D66. De democraten stellen het huidige beleid binnenkort aan de orde in de gemeenteraad.

Op dit moment is het mogelijk dat de burgemeester horecazaken direct kan sluiten wanneer er aanwijzingen zijn dat er harddrugs aanwezig zijn. Dit gebeurde onder meer bij Escape, Mazzo en Dino’s. D66 vindt de gevolgen van dit beleid veel te groot. De politieke partij stelt dat horecaondernemers niet alleen de dupe mogen zijn. De gemeente moet dit probleem samen met de ondernemer aanpakken, zo vindt D66. De PvdA is juist voorstander voor een harde aanpak.

Een sluiting van een horecazaak kost handenvol geld, zo zeggen de ondernemers. Horecabazen stellen dat ze niets te verwijten vallen wanneer publiek harddrugs wil gebruiken.

Reageer op dit artikel