nieuws

Reinheitsgebot voor Duits bier op schroothoop

Horeca

De 500 jaar oude Duitse regels voor het brouwen van bier, samengevat in het zogenoemde Reinheitsgebot, dreigen verloren gegaan. Volgens de strenge, uit 1516 stammende regels mag bier alleen graan, hop en water bevatten om die naam te mogen dragen.

Een Duitse rechtbank heeft donderdag echter bepaald dat een brouwerij die suiker toevoegt aan haar product, dat toch onder de naam ‘bier’ aan de man mag brengen. De Klosterbrauerei in Brandenburg heeft een tien jaar durend juridisch gevecht moeten leveren om zijn donkere brouwsel als ‘bier’ erkend te krijgen.

De hoogste administratieve rechtbank in Duitsland stelde de producent in het gelijk omdat de suikersiroop waarmee de drank wordt gezoet, pas na het gistingsproces wordt toegevoegd.

Reageer op dit artikel