nieuws

Somaliërs ‘gevaarlijk’ voor portiers

Horeca

Somaliërs vormen een gevaarlijke groep voor portiers van horecabedrijven. Dat stelt Jim van Huizen, directeur van portiersbedrijf PPS Investment Protection in De Volkskrant. ‘Het zijn meestal grote kerels die snel kunnen overgaan tot het gebruik van geweld.

Oud-commando Van Huizen geeft in een interview in het dagblad een overzicht van lastige en minder lastige groepen voor portiers. Naast Somaliërs noemt hij ook Britse en Australische ‘voetbaljongens’ een lastige bezoekers van horecabedrijven. Even als voormalige bewoners uit oorlogsgebieden als de Balkan. ‘Die zijn grootgebracht met weinig luxe en veel geweld. Je moet bij hen geen lang verhaal houden, want dan vinden ze je soft.’

PPS-portier Tony den Blanken vult de waarschuwingslijst aan met gasten van Antilliaanse afkomst. Vooral wanneer ze r&b-party’s bezoeken. Den Blanken: ‘In hun hiphopkleren voelen zij zich verwant met de gangstercultuur. Ze hebben moeite met autoriteit.’ Positiever is Van Huizen over Marokkanen. ‘Veel van hen hebben ingezien dat het loont om je beter te gedragen.’ Ook Iraniërs en Irakezen vormen zelden voor problemen voor portiers.

Reageer op dit artikel