nieuws

Thailand besteedt miljoenen aan toeristenindustrie

Horeca

Thailand gaat 100 miljoen dollar (75 miljoen euro) uitgeven om de toeristenindustrie na de verwoestende tsunami’s van 26 december weer op poten te krijgen. Het grootste deel van het geld gaat naar een grootscheepse pr-campagne die toeristen weer naar de tropische zandstranden van badplaatsen als Phuket en Phi Phi moet lokken, besloot het Thaise kabinet dinsdag.

De hotelbezetting in de getroffen kustgebieden was in januari slechts 10 procent, al steeg dat aantal de afgelopen weken weer tot bijna de helft. Verwoestende vloedgolven kosten op tweede kerstdag 5400 mensen in Thailand het leven, van wie circa de helft vakantiegangers.

Met het dinsdag vrijgemaakte bedrag maakt Thailand naast pr-acties kortingen mogelijk op hotels en vliegtickets en worden badplaatsen hersteld. Ook zal Thailand om toeristen gerust te stellen extra reddingswerkers aanstellen, stranden uitrusten met meer wachttorens en eventueel een tsunamiwaarschuwingssysteem plaatsen.

Reageer op dit artikel