nieuws

Twee verdachten bekennen moord cafébaas

Horeca

Twee van de drie verdachten van de moord op een Leeuwarder cafébaas hebben bekend. Wie dat zijn, wil justitie in het belang van het onderzoek dinsdag niet bekendmaken. Het motief voor de moord is roof, aldus justitie. De 54-jarige exploitant van café Nijlân in Leeuwarden kwam in de nacht van 17 op 18 januari door een messteek in de hals om het leven.

Een 19-jarige verdachte uit Leeuwarden is half februari als eerste verdachte aangehouden. Donderdag volgden nog twee inwoners van 17 en 18 jaar van Leeuwarden. Alledrie de verdachten konden aangehouden worden na tips die binnenkwamen na een uitzending van het televisieprogramma van Opsporing Verzocht.

De 19-jarige verdachte wordt ook verdacht van meerdere straatroven. Hij werd begin februari opgepakt tijdens een speciale actie van de politie. Sinds juni 2004 zet de politie in Leeuwarden een speciaal straatroofteam in om het toegenomen aantal straatroven in te dammen. De afgelopen negen maanden vonden meer dan honderd straatroven plaats in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel