nieuws

Voor gasten De Vier Vensters is BOB al geregeld

Horeca

Gasten van restaurant De Vier Vensters in Almelo kunnen zonder problemen een glaasje drinken. Het restaurant heeft voor hen de BOB (bewust onbeschonken bestuurder) al geregeld: een medewerker van de technische dienst.

Klanten in de regio kunnen zich kosteloos laten halen en thuisbrengen. Het restaurant, dat midden in het centrum van de stad zit, heeft de service ingesteld omdat ze steeds vaker hoorden dat eters last hadden van parkeerproblemen, aldus de manager dinsdag.

Sinds afgelopen weekeinde werkt de klusjesman ook als chauffeur. Zes keer moest hij op en neer om gasten op te halen. Daarbij keek hij niet op een kilometer. Tot een straal van ongeveer 25 kilometer reikt de dienst. De afstand is niet echt een probleem, maar hij moet rekening houden met de tijd die het kost. ,,Als mensen van ver willen komen, kan het zijn dat ze wat vroeger op de avond moeten komen eten”, aldus de zegsman. In het taxibusje, dat De Vier Winden speciaal heeft aangeschaft, kunnen acht mensen.

Om de ‘taxi’ te bekostigen, gaat volgens de manager de prijslijst niet omhoog. Tot dinsdag zat het restaurant met een klein euvel. Het had namelijk nog geen vergunning om te mogen laden en lossen. Maar de gemeente zegde die benodigde permissie toe.

Reageer op dit artikel