Ahold kantine' d'Swarte Walvis vaart nieuwe koers

Restaurant De Hoop op d'Swarte Walvis in Zaandam verandert van koers. Het voormalige restaurant van Ahold gooit het over de goedkope boeg. Voor truffel en kaviaar is geen plaats meer. De nieuwe eigenaren zetten in op drempelverlaging in de voormalige luxe eetgelegenheid.

De nieuwe eigenaren zijn Hans en Imca van Nieuwburg uit Krommenie. Chef-kok is sinds jaar en dag Jan Willem Teunis. Voor Teunis betekent de koerswijziging een andere kookstijl. Het restaurant zet in op een driegangenmenu voor 35 euro en een viergangenmenu voor 42,50 euro.

Volgens insiders is het een gewaagde stap van de nieuwe eigenaren om de ‘voormalige Ahold kantine’ om te toveren. Een restaurant met veel historie plotsklaps veranderen kan verkeerd uitpakken, zo voorspellen doemdenkers. In het Noord Hollands Dagblad is de start van De Hoop op d’Swarte Walvis ‘nieuwe stijl’ in ieder geval veelbelovend. In een recensie kreeg het restaurant als rapportcijfer een 10-.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.