nieuws

Attracties vernieuwd de paasdagen in

Horeca

Eieren zoeken in Duinrell, een tentoonstelling over Nijntje in Madurodam, extra kunst in de Keukenhof en oranje tulpen in de tuinen van Paleis Het Loo.

Attracties en pretparken doen hun best zoveel mogelijk paastoeristen uit binnen- en buitenland te verlokken tot een bezoekje bij deze opening van het seizoen. Naar verwachting komen er 825.000 buitenlandse gasten, er gaan enkele honderdduizenden Nederlanders op vakantie in eigen land en daarnaast zullen nog eens honderdduizenden een dagje uit gaan.

De attracties en parken verwachten veel bezoek omdat de weersvooruitzichten gunstig zijn. Maar het is nog niet duidelijk of de records van vorig jaar pasen zullen sneuvelen. Toen was het door onverwacht mooi weer vooral op tweede paasdag overal een drukte van belang: 875.000 buitenlanders, 400.000 Nederlanders met de tent of in een huisje. De Keukenhof in Lisse is klaar voor de paasdagen. Het bloemenpark gaat donderdag open voor publiek. Prinses Margriet verricht woensdag de officiële opening.

Het park heeft geprofiteerd van het zachte lenteweer de afgelopen week. De dip in de groei van de planten, veroorzaakt door het voorafgaande maartse koufront, is daarmee goedgemaakt. ‘Narcissen en krokussen staan in bloei’, aldus de zegsvrouw.

Het park, dat zoals gewoonlijk acht weken open is, verwacht deze pasen iets minder bezoekers dan anders omdat de feestdagen vroeg vallen. ‘Voordeel is dat we met pinksteren ook open zijn dus dat trekt wel aan’, aldus de zegsvrouw.

De Club van Elf met attracties als Madurodam, Hellendoorn de Efteling en Slagharen heeft net zo min als De Keukenhof al idee over aantallen bezoekers. ‘We hopen op een mooi begin van het seizoen. Het valt dit jaar vroeger dan vorig jaar (11 en 12 april) maar het weer belooft veel’, aldus een woordvoerster.

Dolfinarium, dat veertig jaar bestaat, heeft nieuwe shows en speeltuinen ter gelegenheid van het jubileum en een 60 meter lange glazen wand waarachter je dolfijnen en walrussen ziet zwemmen. Slagharen pakt uit met een vernieuwd circus, Hellendoorn opent een nieuwe achtbaan en Walibi in Biddinghuizen laat het spetteren met een boottocht langs geisers en watervallen.

In de tuinen van Paleis Het Loo bloeit een keur aan veel oranje tulpen: de Princess Beatrix, de Orange Favourite en de Oranjevorst. Speciaal voor het zilveren jubileum van koningin Beatrix is de Silver Standard aangeplant. Deze bijzondere tulp uit 1637 is zilverwit gekleurd met vlammend rose-rood.

Reageer op dit artikel