nieuws

Beste appeltaart gemaakt door meesterkok

Horeca

Meesterkok Eugène Swalen van Brasserie Bruegel van Dorint Sofitel Cocagne in Eindhoven maakt de lekkerste appeltaart van Nederland. Dat blijkt uit de eerste appeltaarttest van het Algemeen Dagblad. Swalen krijgt de maximale score in de test.

‘De uitslag van de AD-test bevestigt dat werken aan kwaliteit loont’, aldus Swalen. ‘Ik zie het als een geweldig compliment voor onze keukenbrigade. De komende weken gaat onze appeltaart in de aanbieding, zodat heel Eindhoven kan proeven dat het AD-testteam een fantastische smaak heeft.’

Naast mooie scores kende de test behoorlijk wat onvoldoendes. Zo kreeg De Theetuin in Ridderkerk een nul. Het juryrapport loog er niet om: ‘Verschrikkelijk smerige zooi afgemaakt met een klodder ellende vol bacteriën. Dieptepunt.’ De Juggle Juice Bar op Schiphol moet het doen met rapportcijfer 1,5. Het juryrapport: ‘De hoofdprijs vragen voor een muffe fabriekspunt en het afmaken met een toefje viezigheid. Dat kan gelukkig alleen op Schiphol’.

Algemeen Dagblad testte zestig zaken. Het testteam beoordeelde het gebak op prijs, gewicht , temperatuur en slagroom. Alle bezochte bedrijven kregen de resultaten vooraf ter inzage met de mogelijkheid daarop te reageren.

Top-5 appeltaartentest AD
1. Brasserie Bruegel, Eindhoven
2. Dudok, Rotterdam
3. Paagman, Den Haag
4. Via Via, Gorssel
5. De Tuynkamer, Hoorn

Reageer op dit artikel