nieuws

Breezer in poedervorm

Horeca

Blackberry Wodka, Tropical White Rum, Limette White Rum en Blutorange Wodka. Het zijn de smaken waarmee het Duitse Subyou premixen in poedervorm aanbiedt. In Duitsland en Zwitserland is onlangs een accijnsverhoging op alcoholische mixdrankjes doorgevoerd.

De verkoop van premixen daalde met 50 procent. Om de accijnsverhoging te omzeilen kwam Subyou op het ludieke idee de dranken in poedervorm aan te bieden. Het halffabrikaat is verpakt in zakjes van 65 gram. Na het mengen ontstaat 4,8 procent alcohol, aldus de website van het bedrijf. Subyou biedt het product op internet aan. Een leeftijdscontrole ontbreekt daardoor. De Duitse minister voor consumentenzaken onderzoekt of er iets tegen de handel van het product gedaan kan worden.Minister Hoogervorst meldde vorige week ook in Nederland hogere accijnzen op de alcoholische drankjes in te willen voeren. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar alcoholgebruik onder jongeren. De drankjes zijn juist bij deze groep erg populair.

Reageer op dit artikel