nieuws

Cateringmedewerkers bang voor ontslag

Horeca

Medewerkers van cateringbedrijven verwachten dat ze betrokken raken bij een reorganisatie in hun bedrijf. Eén op de drie denkt zelfs dat ontslag boven het hoofd hangt. Dat blijkt uit het Tijdwijzer-onderzoek, een permanent on-line onderzoek naar lonen en andere arbeidsvoorwaarden in Nederland.

Naast de angst voor ontslag vindt de helft van de ondervraagde cateraars dat ze te weinig verdienen. Positief zijn de cateraars over de werkdruk. Die valt volgens het onderzoek wel mee, al moet soms wel worden aangepoot. De meeste cateraars krijgen hun werk binnen de gestelde tijd af. Een kwart geeft aan regelmatig de lunch over te slaan.

De sfeer onder cateraars is goed. Bijna iedereen werkt met plezier en collega’s gaan goed met elkaar om, zo meldt het onderzoek. Hierbij speelt mee dat cateringmedewerkers nauwelijks te maken krijgen met agressieve klanten. Ook zijn ze van mening dat de sfeer belangrijker is dan het salaris.

Twee op de drie hoofden van kantines zegt moeite te hebben met de vaste tijdstippen van het werk, gebrek aan flexibiliteit en gebrek aan inspraak in de verlofperiodes. Ze vinden dat ze tijd te kort komen voor het gezinsleven en ontspanning. Ook vallen de reistijden voor velen zwaar.

Reageer op dit artikel