nieuws

Dodelijke vechtpartij disco nagespeeld

Horeca

Justitie houdt op 10 maart een reconstructie van de dodelijke vechtpartij bij disco Starlight in Nijkerkerveen in de nacht van 21 november 2004. Dat bleek tijdens een pro forma-zitting tegen de 20-jarige J. van den H. uit Barneveld.

Door de vechtpartij liep een 19-jarige man uit Amersfoort zulke ernstige verwondingen op dat hij later overleed in het ziekenhuis. Justitie verdenkt H. ervan dat hij de fatale klappen heeft uitgedeeld. Hij ontkent.

De reconstructie vindt plaats op verzoek van H.’s advocaat J. van Schaik. Volgens de raadsman heeft H. geen enkele rechtstreekse betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

’Ik heb die fatale klap niet gegeven. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken’, zei H. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben getuigen tegenover de politie verklaard dat H. de zwaarste rol speelde bij de vechtpartij.

De politie hield aanvankelijk vier mannen aan. Een van de vier werd vrij snel vrijgelaten. Van twee anderen werd het voorarrest niet verlengd. Zij moeten zich waarschijnlijk later nog verantwoorden voor de rechtbank.

H.’s advocaat hield de rechtbank voor dat getuigen hun belastende verklaringen vooral hebben afgelegd in een tweede politieverhoor. In een eerste verhoor waren hun verklaringen minder belastend. De raadsman zei niet uit sluiten dat verhalen en foto’s van de vier verdachten op diverse nieuwssites de getuigen destijds mogelijk hebben beïnvloed.

Op 20 mei wordt de strafzaak voortgezet.

Reageer op dit artikel