nieuws

Eettenten woedend op gemeente Eindhoven

Horeca

Eetzaken in Eindhoven moeten ’s nachts voortaan twee uur eerder dicht. De late bezoekers aan cafetaria’s, shoarmazaken, friettenten en automatieken veroorzaken in toenemende mate overlast, vooral in de binnenstad. Exploitanten zien helemaal niets in de maatregel.

Met het vervroegde sluitingsuur wil de gemeente de openbare orde en de veiligheid beter beheersbaar maken, aldus een woordvoerder. Tot nu toe mochten de kleine eettenten na sluitingstijd van de cafés nog een uur open zijn.

De nieuwe regeling houdt in dat ze voortaan een uur voordat de kroegen dichtgaan al hun deur moeten sluiten. Exploitanten van de eetgelegenheden hebben woedend gereageerd. Ze wijzen erop dat ze vooral in die laatste uren een groot deel van hun omzet draaien.

Reageer op dit artikel