nieuws

Enorme kloof tussen hoteldocenten en horeca

Horeca

Hotelscholen moeten minder traditioneel denken. De afstand tussen horecabedrijven en de aanvoer van talent is nog nooit zo groot geweest. Dat stelt hotelier Paul Rinkens van het designhotel La Bergère in Maastricht.

Rinkens doet zijn uitlatingen over het horecaonderwijs in zijn column in het blad Theme:nl. ‘Laten we samen studenten gaan opleiden van wie mijn huidige medewerkers wel iets kunnen leren. Studenten met lef en ondernemerschap in plaats van wetenschappers. Ik zou niet weten welke vakken gegeven worden op onze scholen. Wat ik wel weet, is dat de stagiaires eerst een aantal weken door onze medewerkers ingewerkt moeten worden voordat ze een gast mogen aanspreken.’

De Maastrichtse hotelier adviseert hotelscholen om docenten en studenten aan te nemen die het leuk vinden om met passie dingen te bedenken voor gasten. Rinken: ‘Maak keuzes voor kwaliteit en niet voor de kwantiteit van overheidssubsidies en schaalvergroting. Ik durf te stellen dat er docenten op hotelscholen rondlopen die nog nooit een hotel van binnen hebben gezien. Die niet één seconde gevoel hebben bij klantgericht denken.’

Reageer op dit artikel