nieuws

evenementenbureau gedupeerd door valse entreebewijzen

Horeca

Evenementenbureau Men Dance Events in Alkmaar heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van valsheid in geschrifte.

Het bedrijf werd afgelopen weekeinde volgens eigenaar J. Sterman ernstig gedupeerd toen voor het Gala van de Jordaan in Sportpaleis Alkmaar minstens duizend valse entreebewijzen in omloop bleken te zijn gebracht. Sterman schat de schade op ruim 15.000 euro. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan maar zegt niets over de inhoud.

Zaterdagmiddag waren in totaal ongeveer 2500 kaarten verkocht voor het gala, dat was bedoeld als eerbetoon aan André Hazes. Volgens Sterman rezen de vermoedens dat er iets niet klopte toen zich aan de poorten van het Sportpaleis ,,zeker 4000 mensen” hadden verzameld. Bij de telling een dag later bleek dat zich ruim duizend valse kaarten onder de ingenomen entreebewijzen bevonden. Probleem was dat de valse kaarten in het avondlicht niet van de echte waren te onderscheiden, zegt hij. ,,Dat bleek later pas. Die mensen zijn daarmee dus binnen gekomen.”

Reageer op dit artikel