nieuws

Festival stemt thema af op eigen problematiek

Horeca

Het Oerolfestival op Terschelling heeft een jaar vol deining achter de rug. De organisatie komt daarom dit jaar met het thema ‘Eindeloze Deining’. Het wereldberoemde openluchtfestival dreigde geen editie 2005 te beleven, omdat er te weinig geld was.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij, het ministerie van OCW en de provincie Friesland staken op het laatste moment een financiële helpende hand toe. Daardoor kunnen het straattheater, de muziek en de beeldende kunst op het eiland voorlopig blijven deinen.

Artistiek leider Joop Mulder is opgelucht dat hij donderdag de namen van de deelnemers aan ‘zijn’ festival bekend kon maken. ‘We hebben nu een goede financiële basis om vooruit te kunnen’, zo vertelt Mulder. De organisatie heeft dit jaar twee tot 2,5 miljoen euro beschikbaar om de vijftig voorstellingen en andere kunstuitingen te kunnen financieren.

Zaterdag zal in Paradiso in Amsterdam al een tipje van de kunstsluier worden opgelicht. Onder andere Theater Alba, Manon Ossevoort, het Mobiele Naaiatelier en De Naakte Mannen presenteren zich dan als voorproefje op de eindeloze deining, die bezoekers tijdens het festival van 10 tot en met 19 juni kunnen ondergaan.

Het festival is een belangrijke inkomstenbron voor horecabedrijven op het eiland. Jaarlijks nemen duizenden liefhebbers van het evenement de boot naar Terschelling om er enkele dagen het festival te vieren. Vooral voor cafés en hotels levert dit flink extra omzet op.

Reageer op dit artikel