nieuws

Gezonde kaas met zonnebloemolie

Horeca

Met ZonneZuivel van UniKaas wordt een broodje gezond nog gezonder. Want in ZonneZuivel is een derde van de melkvetten vervangen door zonnebloemolie. De kaas heeft dan ook dezelfde mogelijkheden als de ‘gewone’ kazen. In blokjes als een gezond tussendoortje, als broodbeleg en in (menu)gerechten. ZonneZuivel bevat meer onverzadigde vetzuren en minder verzadigde vetzuren dan de […]

Met ZonneZuivel van UniKaas wordt een broodje gezond nog gezonder. Want in ZonneZuivel is een derde van de melkvetten vervangen door zonnebloemolie. De kaas heeft dan ook dezelfde mogelijkheden als de ‘gewone’ kazen. In blokjes als een gezond tussendoortje, als broodbeleg en in (menu)gerechten. ZonneZuivel bevat meer onverzadigde vetzuren en minder verzadigde vetzuren dan de traditionele 48+ en 30+ kazen.

Dat betekent 50 procent minder verzadigd vet, 60 procent minder cholesterol en 25 minder calorieën. In een speciaal productieproces zijn de dierlijke vetten gemengd met plantaardige, waardoor een perfecte kaassmaak ontstaat. Voorverpakt verkrijgbaar als stuk, in plakken of vers van het mes.
Informatie: UnieKaas Nederland, Veenendaal, tel. (0318) 56 26 00 of www.uniekaas.nl.

Reageer op dit artikel