nieuws

Hazes op Amsterdams bevrijdingsfestival

Horeca

De overleden zanger André Hazes wordt tijdens het Amsterdamse bevrijdingsfestival op 5 mei geëerd. Verschillende zangers en zangeressen zingen nummers van de volkszanger, in hun eigen muziekstijl. Hazes in een jasje van fado, tango, Surinaams of Afrikaans op het Amsterdamse Museumplein. Hazes maakte volksmuziek. Maar zoveel culturen als er in Amsterdam samenleven, zoveel soorten volksmuziek klinken er in de hoofdstad.

Zo ontstond bij de organisatie het idee voor ‘Hazes: Wereldmuziek!’, waarin de muziek van André in een multiculturele show wordt vertolkt. Het project ‘Hazes: Wereldmuziek!’ is op 5 mei te zien op de bevrijdingsfestivals in Amsterdam en Almere.

Op het Museumplein zijn verder onder meer The Sheer, Relax, Thé Lau en DJ Roog te bewonderen. Ook de ska-band Roy Paci & Aretuska en het zigeuner fanfareorkest Unza Unza Orkestar spelen op 5 mei in Amsterdam.

Als ‘ambassadeurs van de vrijheid’ toeren Thé Lau, Ali B. en Beef! per helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals in Nederland. Ze spelen onder meer eigen versies van het speciaal geschreven lied In Vrijheid.

Reageer op dit artikel