nieuws

Heineken wil Bavaria overnemen

Horeca

Bierbrouwer Heineken wil Colombia’s grootste brouwer, Bavaria, overnemen. Persbureau Reuters heeft op basis van anonieme bronnen gemeld dat directieleden van Heineken in Bogota gesprekken hebben gevoerd op het hoofdkantoor van Bavaria.

Bavaria voert merken als Aguila, Cristal en Pilsener en is de grootste onafhankelijke brouwer van Zuid-Amerika en liet vorige maand weten op zoek te zijn naar een buitenlandse partner. De koers is daarop bijna 70 procent gestegen. Het bedrijf heeft inmiddels een marktwaarde van bijna 5 miljard dollar. Vooral door de waardestijging van de Colombiaanse munt boekte het bedrijf vorig jaar een nettoverlies van omgerekend 37,6 miljoen dollar.

Heineken liet woensdag weten geen commentaar te geven op het bericht.

Reageer op dit artikel