nieuws

Hoogervorst onderzoekt prijsstijging bier

Horeca

Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) onderzoekt of het mogelijk is om de prijzen van bier en gemixte drankjes, zoals breezers, te verhogen. De maatregel zou moeten worden ingezet om het drankgebruik onder jongeren te verminderen.

Of dat haalbaar is, weet de minister niet. ‘Ik kijk er serieus naar, maar moet het er nog met de minister van Financiën over hebben.’ De verwachting is dat Financiën weinig problemen zal hebben met een accijnsverhoging op breezers, maar dat dit voor bier moeilijker ligt.

Uit nog niet gepubliceerd onderzoek blijkt dat een op de zeven jongeren van dertien jaar gemiddeld zes glazen alcohol per week drinkt. Afgelopen maandag is er op het ministerie overleg geweest met de marktsector en gezondheidsorganisaties. Daar is ook het voorstel besproken om het uitzenden van alcoholreclame in de vroege avonduren te verbieden.

Reageer op dit artikel