nieuws

Horeca Tilburg mag extra uurtjes feesten

Horeca

Horecabedrijven in het centrum van Tilburg mogen langer open blijven tijdens feestdagen. Dat heeft het college van de gemeente Tilburg besloten. Cafés en discotheken mogen op de aangewezen feestdagen twee uur langer open blijven.

Het gaat hierbij om de nacht van eerste op tweede paasdag, van eerste op tweede pinksterdag en van tweede kerstdag op dinsdag 27 december. Op die dagen hoeven horecabedrijven hun deuren pas om 04.00 uur te sluiten.

De gemeente besloot tot ontheffing van de huidige sluitingstijden op verzoek van gasten. Stappers willen op deze dagen tot 4 uur ’s nacht uit kunnen gaan. Voor horeca-exploitanten betekent de nieuwe gemeentelijke maatregel dat ze twee uur langer omzet kunnen draaien.

De wens van horecabedrijven om ook in de nacht van 4 op 5 mei open te zijn, willigt de gemeente niet in. Het college vindt het ongepast om op 4 mei tijdens dodenherdenking tot diep in de nacht te feesten.

Reageer op dit artikel