nieuws

Horeca wil geld zien van Interpay

Horeca

Horecaondernemers eisen geld van Interpay. De betaalmonopolist heeft jarenlang misbruik gemaakt van haar machtspositie, waardoor ondernemers miljoenen te veel hebben betaald voor pinnen. Maandag overhandigen drie organisaties, waaronder KHN, duizenden brieven van ondernemers aan Interpay.

Horecaondernemers ergeren zich al jaren mateloos aan de hoge pintarieven van Interpay. De ondernemers worden gesteund door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De NMa legde Interpay een boete op van 47 miljoen euro, voor het misbruik maken van haar machtspositie. Het Platform Detailhandel, KHN en MKB-Nederland eisen van Interpay aansprakelijkheid voor te veel betaalde gelden voor het pinnen.

Duizenden ondernemers schreven op aanraden van hun brancheorganisatie afgelopen weken een brief. Deze brieven zijn verzameld en worden maandag 14 maart in Utrecht door Hajé de Jager van KHN en Jan Meerman van MKB-Nederland overhandigd aan de directie van Interpay. De brievenschrijven eisen scherp concurrerende tarieven onder het motto: ‘We komen even afrekenen!’.

Reageer op dit artikel