nieuws

Hoteleigenares vast voor moord

Horeca

Een Keniase hoteleigenares is aangeklaagd voor het voorbereiden van gewelddadige berovingen op een Nederlandse bloemenkweker en een Britse landbouwer, waarbij de slachtoffers om het leven kwamen. Dat hebben Keniase functionarissen donderdag laten weten.

Een woordvoerder van het Keniase ministerie van Justitie zei dat als de vrouw wordt veroordeeld, ze wordt opgehangen. Vijf gewapende mannen vermoorden een maand geleden in Rift Valley in de regio Naivasha in het midden van Kenia een 37-jarige Nederlander. Zijn chauffeur raakte zwaargewond. De daders beroofden de Nederlander van 1,5 miljoen shilling (20.000 euro). De Brit werd in september vorig jaar gedood toen gewapende mannen zijn boerderij in Naivashu binnenvielen.

De hoteleigenares zou de bewegingen van de Brit en de Nederlander nauwlettend hebben gevolgd en gewapende mannen hebben opgetrommeld om de berovingen uit te voeren.

Reageer op dit artikel