nieuws

Hotelketen Mövenpick bijna uit rode cijfers

Horeca

Het Zwitserse hotel- en gastronomieconcern Mövenpick heeft het afgelopen jaar een winst voor belastingen en rente van 1,8 miljoen frank (1,2 miljoen euro) neergezet. Deze operationele winst volgde op drie verliesjaren op rij. In 2003 kwam het operationele verlies uit op 25,4 miljoen frank.

Bij het nettoresultaat bleef de onderneming echter nog in het rood met een verliesje van 2,1 miljoen frank. Het nettoresultaat in 2003 was uitgekomen op 144,4 miljoen frank doordat Mövenpick zijn ijsdivisie had verkocht. De omzet van de groep nam 3,4 procent toe tot 1,07 miljard frank.

De onderneming klaagde over de economische omstandigheden in Centraal-Europa die geen verbetering te zien gaven. Daarentegen trok de vraag in het Midden-Oosten aan. Mövenpick voerde het aantal hotelkamers op met ruim een kwart tot bijna 12.000. De onderneming opende vorig jaar hotels in Duitsland, Frankrijk, Egypte, Bahrein en Saudi-Arabië.

Reageer op dit artikel