Kleine omzetdaling in catering en kantines

De omzet in catering en kantines is in 2004 gedaald met een 0,5 procent ten opzichte van 2003. Dat blijkt uit gegevens uit de kwartaaluitgave Barometer voor Horeca, Catering en Verblijfsrecreatie van het Bedrijfschap Horeca en Catering.

Voor het laatste kwartaal van het vorige jaar is een afname geregistreerd van 1,6 procent in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor.

In 2004 is het aantal gecaterde bedrijfsrestaurants toegenomen met 81 tot 4.248. Een jaar eerder telde het bedrijfschap 4.167 locaties, een procentuele toename van 1,9 procent.

Ook het aantal partycateringbedrijven nam vorig jaar toe. Eind 2003 waren er 467 geregistreerde partycateraars. Een jaar later zijn dat er 531, een procentuele toename van 13,7 procent.

Omdat ook het aantal restaurants steeg, nam het aantal vestigingen in de horeca en catering vorig jaar toe met 0,3 procent tot 46.379.