nieuws

Koninginnenach tot in de puntjes geregeld

Horeca

Met de komst van Lange Frans en Baas B., Ozark Henry, de Platinum Pied Pipers, Firefly, Joe Bonamassa en White Cowbell Oklahoma is de programmering van de zestiende editie van de Haagse Koninginnenach compleet. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Op vrijdag 29 april verrijzen in de binnenstad van Den Haag vier livepodia aan de Grote Kerk, Plaats, Wijnhaven en het Spuiplein. Op de Grote Marktstraat komen metershoge soundstations waarop muzikanten van het Koninklijk Conservatorium vrijelijk improviseren met jazz en funk. In het Theater aan het Spui vindt de derde editie van de (niet-gratis) Binnenach plaats. Hier treden in een akoestische setting popbands en zangers als Luka Bloom, Daniël Lohues en de Hacienda Brothers op.

Buiten op de vier podia kan iedereen gratis genieten van de laatste zes aanwinsten en de al eerder gecontracteerde Di-rect, Soulvation, Gabriel Rios, Melvin Taylor en de Julian Sas Band. Vorig jaar trok het muziekfestijn ongeveer 200.000 toeschouwers.

Reageer op dit artikel