nieuws

Kroegbaas start bieroorlog tegen Heineken

Horeca

Geert Meijerhof van café De Brink in Bathmen heeft het helemaal gehad met de huidige bierprijzen. De kroegeigenaar is overgestapt op harde maatregelen en is een bieroorlog begonnen tegen zijn leverancier Heineken.

Uit protest tegen de hoge bierprijs vermijdt de kroegbaas de tapkraan zoveel mogelijk. Gasten die een biertje bestellen, krijgen een flesje voorgeschoteld voor 1,50 euro. Waar ze normaal een glas van 0,2 liter krijgen (ook voor 1,50 euro), schuift de kroegbaas ze nu een flesje van 0,3 liter voor. Zo hoopt Meijerhof zijn leverancier pijn te doen.

Meijerhof: ‘Mijn gasten kiezen massaal voor bier uit de fles. Deze actie kost mij 500 tot 600 euro per week aan omzetderving. Daarbij komt dat ik een kleine opslagruimte heb. Maar ik wil een teken afgeven. De vertegenwoordiger van Heineken wil niet reageren op mijn actie. Ook collega-ondernemers hoor ik niet. Dat valt me wel tegen. Verder gaan we nog zeker een week door met deze spontane actie.’

Meijerhof wil met zijn actie de grote prijsverschillen tussen de literprijs van de brouwerij in vergelijking met supermarkten aan de kaak stellen. Eerder dit jaar maakte de brouwerijen bekend de bierprijzen in de horeca met 3 à 4 procent te verhogen. Daarmee komt de gemiddelde prijs voor kelderbier uit op 1,44 euro per liter, inclusief gemiddelde brouwerijkorting. Door de jongste prijsontwikkelingen in het supermarktkanaal bedraagt de literprijs daar 0,88 euro.

Reageer op dit artikel