nieuws

Kwaliteit restaurant stijgt, luxe neemt af

Horeca

Restaurants in ons land worden steeds minder luxe. De kwaliteit van de keuken in Nederlandse restaurants neemt daarentegen toe. Dat stelt het bedrijfschap Horeca en Catering in haar jongste kwartaaluitgave Barometer.

Het bedrijfschap komt tot die conclusie naar onderzoek onder de ‘bibs gourmand’ en de ‘bestekjes’ in de nieuwe Michelingids. Een bib gourmand staat voor een restaurant die een zeer goede maaltijd serveert met een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding. De bestekjes staan voor het geboden comfort. Eén bestekje staat voor ‘vrij geriefelijk. Vijf bestekjes voor ‘zeer luxueus’.

De afgelopen vijf jaar steeg het aantal uitgereikte bibs gourmand van 52 in 2000 naar 62 nu. Een stijging van 19 procent. Het aantal restaurants met minimaal één bestekje daalde de laatste vijf jaar met bijna 7 procent. Stond de teller in 2000 nog op 790, nu bedraagt het aantal 735. Horecazaken in het noorden van ons land ontrokken zich aan deze daling. Verder valt het op dat ons land geen enkel restaurant heeft met vijf bestekjes.

Reageer op dit artikel