nieuws

Maison van den Boer maakt plaats voor Amsterdam Dungeon

Horeca

In het centrum van Amsterdam komt aan het einde van de zomer een nieuwe attractie: de ‘Amsterdam Dungeon’.

De voormalige Nieuwezijds Kapel, Park Plaza aan het Rokin ondergaat de komende maanden een verbouwing tot griezelhuis, liet een woordvoerster van het Britse bedrijf Merlin Entertainment dinsdag weten. Merlin exploiteert al ‘dungeons’ (letterlijk vertaald: kerkers) in Londen, Edinburgh, York en Hamburg en exploiteert ook het Sea Life Center in Scheveningen.

De dungeons voeren bezoekers op luchtige wijze langs de geschiedenis van de stad. Bezoekers wanen zich hiervoor in donkere catacomben en gewelven waar de gruwelen van vroeger tijden weer tot leven komen. Merlin Entertainment had Amsterdam al lange tijd op het oog voor de horrorattractie, maar kon geen geschikte locatie vinden. De Hervormde Gemeente in Amsterdam heeft de vroegere kapel aan het Rokin nu voor lange tijd verhuurd aan het Britse bedrijf.

Het gebouw van 2000 vierkante meter werd tot voor kort gehuurd door cateraar Maison van den Boer. Ook bood het gebouw onderdak aan vastgoedveilingen.

Reageer op dit artikel