nieuws

Marfo wint prijs voor ontwikkeling gepureerde maaltijden

Horeca

Marfo heeft de ‘Foodservice Excelleration Award 2005’ gewonnen. De voedingsspecialist uit Lelystad kreeg de prijs voor de ontwikkeling van gepureerde maaltijdcomponenten in de oorspronkelijke smaak en vorm. De prijs werd uitgereikt tijdens het vierde Nationale Congres voor Voedselproducenten in Den Bosch.

De ontwikkelde maaltijden zijn een oplossing voor ouderen met slik- en kauwproblemen. Hun eetgedrag is vaak onvoldoende, waardoor zij minder voedingsstoffen binnenkrijgen dan nodig is. Daardoor kunnen ze in een negatieve gezondheidsspiraal terechtkomen met een verhoogd risico op ziekte en sterfte.

Onderzoekers van de Universiteit Wageningen beamen dat de geringe eetlust bij ouderen tot gezondheidsrisico’s kan leiden. De door Marfo ontwikkelde gepureerde maaltijden moeten de lekkere trek bij ouderen terugwinnen.

Marfo heeft onder de werknaam Chef Martin FoodService een productenlijn van 38 componenten ontwikkeld, waardoor veel variatie mogelijk is. De maaltijden staan inmiddels bij een aantal vepleeg- en verzorgingshuizen op het menu.

De jury die de prijs aan Marfo heeft toegekend, stond onder voorzitterschap van voedseldeskundige Jan-Willem Grievink, manager van Food Instituut Nederland. De andere genomineerden waren: Qualifryer, een mobiele friteuse van Number 1 Snacks; Australian Homemade, een franchise concept van shops en ijs; en Sanday’s, een sandwich concept.

Reageer op dit artikel