nieuws

miljonairsfair gaat naar moskou en shanghai

Horeca

Het succes van de Miljonair Fair van de Amsterdamse uitgever Yves Gijrath breidt zich snel uit. Het concept wordt nu ook uitgerold in andere landen. De ‘Huishoudbeurs voor Miljonairs’ wordt nu definitief in Moskou gehouden en gaat volgend jaar naar Shanghai.

Dit werd dinsdag duidelijk tijdens een persbijeenkomst in het Kempinski Hotel in Moskou. In Rusland wordt de Miljonair Fair, in samenwerking met Independent Media van uitgever Derk Sauer, gehouden van 24 tot en met 28 september. ,,Het wordt feitelijk net als in Nederland, maar qua luxe weer in de overtreffende trap, groter en uitbundiger”, aldus Gijrath. Hij stelt dat de beurs erg positief is ontvangen door de Russische media. Tijdens de bijeenkomst waren bijna honderd vertegenwoordigers van de media aanwezig.

Het evenement wordt gehouden in de Crocus Expo en telt meer dan tweehonderd exposanten op een vloeroppervlakte van 30.000 vierkante meter. Dat is anderhalf keer groter dan de laatste beurs in Nederland. Hier wordt de Miljonair Fair van 8 tot en met 12 december gehouden. Opvallend in Moskou is dat de deelnemers dit keer uit de hele wereld komen, zoals uit de Arabische Emiraten.

,,Italie heeft een eigen hal afgehuurd om daar alle luxe uit het land in een groep te presenteren. Andere landen hebben zich inmiddels ook aangemeld voor een aparte ruimte. Ze staan werkelijk in de rij”, aldus Gijrath. Inmiddels is er ook een Holland House waar verscheidene Nederlandse ondernemingen komen te staan. Bedrijven presenteren hun nieuwe producten op de beurs.

Een van de successen van het evenement is volgens Gijrath dat de fair er is voor zowel de consument als de ondernemer die zaken wil doen. ,,Het is dus producten kopen en netwerken tegelijk.” Er worden tijdens de beursdagen in Moskou allerlei bijeenkomsten en feesten georganiseerd. Tevens staat de dinsdag volledig in het teken van de zakelijke markt. In de zojuist opgeleverde beurshal Crocus Expo zijn ondernemers en bedrijven uit verschillende branches aanwezig, zoals projectontwikkelaars, interieurontwerpers en horlogetopmerken, maar ook zijn er jachten en Arabische volbloedpaarden. De organisatie is nog in onderhandeling met een internationale ster die de eerste Miljonair Fair in Moskou opent.

Of de fair in Shanghai er hetzelfde zal uitzien, kan Gijrath nog niet zeggen. Daarvoor zijn dinsdag alleen de contracten getekend om de fair daar te organiseren.

Reageer op dit artikel