nieuws

Minister ziet af van verplicht vloeibaar vet

Horeca

De campagne Verantwoord Frituren is zo succesvol dat minister Hoogervorst afziet van het verplicht stellen van vloeibaar vet in horecabedrijven. Dat schrijft hij in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer.

Naast de kwestie van het verplicht gebruiken van vloeibaar frituurvet vroeg de kamer ook om de maximale temperatuur van de olie vast te stellen op 175 graden. Volgens de minister blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) dat het aantal gebruikers van vloeibaar frituurvet van 10 procent in januari 2004 is gestegen naar 30 procent in juni 2004.

Daaruit concludeert de minister dat de campagne Verantwoord Frituren goed werkt. Aangezien de campagne voorlopig doorloopt, ziet de minister geen noodzaak in te grijpen. Ook is Hoogervorst op dit moment niet van plan verplichtingen op te leggen ten aanzien van de baktemperatuur van frituurvet. Wel treedt hij in contact met de houders van de Hygiënecode voor de Horeca om navraag te doen of er aanpassingen nodig zijn.

Reageer op dit artikel