nieuws

Mismanagement oorzaak faillissementen Amsterdamse horeca

Horeca

Niet de economische recessie, maar mismanagement is de hoofdoorzaak van een de meeste faillissementen in de Amsterdamse horeca. Dat zegt Maurice Winkel van het online veilingbureau Daanveilingen.nl.

Volgens Winkel zijn steeds meer faillissementen te wijten aan slecht ondernemersschap of overmoed. Winkel: ‘Veel mensen willen eigen baas zijn, starten een onderneming, maar hebben van tevoren geen idee waar ze aan beginnen. Ervaring en goede voorbereiding zijn essentieel’.

‘Ook zijn ondernemers meer bezig met het uitgeven van geld in plaats van geld verdienen’, vervolgt Winkel. ‘Ik ben geen horecagoeroe, maar kan wel signaleren. En ik signaleer duidelijk dat Amsterdamse zaken waar de ondernemer werkzaam is op de werkvloer, het beduidend beter doen.’

Winkel refereert met zijn betoog aan het recente faillissement van het Amsterdamse restaurant Cocagne. Dit restaurant is na een investering van ruim 200.000 euro slechts zes maanden open geweest. Binnenkort wordt het huurcontract en de inventaris geveild bij Daanveilingen.nl. Morgen is er tussen 09.00 en 12.00 uur een kijkdag. Daanveilingen.nl veilde in het verleden inboedel van de Michelinzaken Vossius en Imko’s.

Tips van Maurice Winkel om een dreigend faillissement te voorkomen:

  • Zorg voor een goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Kies voor een betaalbare inrichting van het bedrijf
  • Zet de juiste mensen in
  • Toon meer bevlogenheid als ondernemer

    Op zoek naar het meest recente overzicht van horecafaillissementen? Bekijk hier ons actuele overzicht.

  • Reageer op dit artikel