nieuws

Nederlander verdacht van fraude met Antwerps hotel

Horeca

De Nederlandse diamantair Louis S. is door de Antwerpse justitie opgepakt op verdenking van fraude rond het Antwerpse vijfsterrenhotel Radisson Sas. De man heeft het pand vermoedelijk laten bouwen met zwart geld, aldus een woordvoerder van het Antwerpse gerecht vrijdag.

Justitie heeft inmiddels beslag gelegd op het hotelgebouw, waarvan de Nederlander via meerdere vennootschappen feitelijk eigenaar is. De 64-jarige diamantair is onder meer topman van Hotel Construction Management (HCM).

Ook zijn activiteiten als diamantair worden onderzocht, in het kader van een breder politieonderzoek naar de hele diamantsector in Antwerpen. De rechtbank beslist 22 maart over verlenging van de hechtenis van de Nederlander.

Reageer op dit artikel