nieuws

negen zeecontainers vormen restaurant ‘wijn of water

Horeca

Wijn of Water is de naam van een nieuw restaurant in Rotterdam dat geheel wordt opgebouwd uit zeecontainers.

Vandaag wordt officieel gestart met de bouw van deze bijzondere eetgelegenheid aan de Lloydpier. Om 15.00 uur is de laatste zeecontainer geplaatst en wordt het exterieur officieel gedoopt door eigenaar Bea Oomens en wethouder van economische zaken, haven en werkgelegenheid Wim van Sluis. Het hele restaurant zal bestaan uit negen containers.

Water en Wijn noemt zich een terrasrestaurant, zoals Rotterdam er al een heeft voor Hotel New York. Het bedrijf krijgt volgens Oomens een sterk mediterraan karakter. Bovendien richt het zich ook op allochtonen door voedsel aan te bieden dat is bereid volgens religieuze voorschriften.

Volgens Oomens benadrukt de bouw met containers de verbondenheid met de Rotterdamse haven. ,,Maar ook laten we hiermee het tijdelijke karakter van het restaurant zien. We willen hier eerst twee jaar pionieren en daarna verhuizen naar het Jobsveem hier om de hoek.” Wijn of Water wil half mei opengaan. In en om het restaurant zal ook aandacht zijn voor multimedia-uitingen en kunst en cultuur.

Reageer op dit artikel