nieuws

Onderzoek vervuiling Bonte Wever te eenzijdig

Horeca

Bij het onderzoek naar vervuilde grond op het voormalige terrein van uitgaansgelegenheid de Bonte Wever in Slagharen is te eenzijdig gekeken naar chemische verontreiniging. Het terrein blijkt juist zwaar verontreinigd met puin en asbest. Dat maakte de gemeente Hardenberg donderdag bekend.

In oktober 2004 werd bekend dat de opruimkosten ruim 8 ton bedragen, 500.000 euro hoger dan geschat. De gemeente gaat de kosten verhalen op ondernemer Hennie van de Most, voormalig eigenaar van de Bonte Wever. Het uitgaanscomplex brandde in 2001 volledig uit.

Het voormalige congres- en recreatiecentrum de Bonte Wever was vernoemd naar de weverij die er vroeger stond. De gemeente deed onderzoek naar chemische verontreiniging omdat de zware textiel vroeger werd behandeld met zuren en peroxides.

Wethouder D. Prinsse (grondbeleid, CDA) denkt zelfs dat de kosten veel hoger zullen uitvallen. ‘Binnenkort begint een uitgebreid onderzoek naar de gevonden bodemverontreiniging. We willen in de zomer het terrein saneren om klaar te maken voor de bouw van woningen.’

Reageer op dit artikel