nieuws

Parijs besluit tot geruisloze lancering Michelingids

Horeca

De vernieuwde Michelingids ligt sinds donderdag 17 maart in de winkel. De gids werd kort na de introductie in januari uit de handel genomen vanwege een drukfout. Het opnieuw uitbrengen van de gids is op verzoek van ‘Parijs’ geruisloos verlopen.

De enige wijziging in de gids is dat Ostend Queen eruit is, zo meldt een woordvoerder van het Benelux-hoofdkantoor in Brussel. Restaurant Ostend Queen in Oostende vormde eind januari de aanleiding om de gids uit de handel te halen. Het restaurant kreeg een Bib Gourmand, terwijl het tijdens de inspectie nog gesloten was.

Dat de lancering van de vernieuwde gids geruisloos is verlopen, is op advies van het hoofdkantoor in Parijs. Woordvoerder Peter Vermeij van Michelin Nederland is niet op de hoogte van de bewuste keuze van Parijs. ‘We vonden het niet noodzakelijk om nog eens een persschrijven de deur uit te doen om aan te geven dat de nieuwe gids er is. Het gaat slechts om één wijziging. Daarnaast heeft onze terugroepactie weinig reactie van kopers opgeleverd.’

Inmiddels ligt de vernieuwde gids bij de vertrouwde verkooppunten via boekengrossiers. Daarnaast verkoopt Michelin de gids zelf. In totaal zijn er 50.000 exemplaren gedrukt.

Reageer op dit artikel