nieuws

red bull air race in rotterdam

Horeca

Langs de oevers van de Maas in Rotterdam, vindt op 12 juni de Red Bull Air Race plaats. Een, naar eigen zeggen, adembenemende race in de lucht die vliegen een nieuwe dimensie moet geven.

De 8 beste piloten ter wereld, waaronder Nederlander Frank Versteegh, leggen een parcours af tussen verschillende obstakels terwijl ze verplichte acrobatische figuren vliegen. De piloot die het parcours het snelst aflegt en daarbij het minst aantal strafpunten krijgt, wint.

De grondlegger van de Red Bull Air Race is Peter Besenyei, de drievoudig aerobatics wereldkampioen uit Hongarije. Hij creëerde deze nieuwe discipline om vliegen en vliegshows toegankelijker te maken voor publiek en media. De 5 races die de afgelopen twee jaren zijn georganiseerd trokken ongeveer anderhalf miljoen toeschouwers.

Rotterdam is één van de naar verwachting negen locaties ter wereld waar de Red Bull Air Race in 2005 plaats vindt. De Maasstad is dit jaar uitgeroepen tot European Capital of Sport 2005 en daarom blij met dit evenement. Een betere fit met de slogan ‘Rotterdam Durft’ waarmee de stad zich profileert, is niet denkbaar. De Red Bull Air Race vormt volgens de gemeente een bijzondere aanvulling op de activiteitenkalender van 2005. Red Bull hoopt eind april definitief groen licht te krijgen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Divisie Luchtvaart.Voor exacte data van de Red Bull Air Race World Cup en meer info over het evenement, kijk opredbullairrace.com Voor meer informatie over Rotterdam Sportjaar, klik hier.

Reageer op dit artikel