nieuws

Rookvrije cafés steeds populairder

Horeca

In Groningen lijken rookvrije cafés steeds populairder te worden. Het jongste initiatief in de noordelijke stad moet resulteren in weer een café waar roken taboe is. Een pand is er al, nu de uitbater nog.

De initiatiefnemers hebben café Zotte Lotte op het oog als nieuwe locatie. Dit horecabedrijf ging onlangs failliet. Via folders en internet roepen Bill Moris en Jeanet Terpstra inwoners van de stad op om voor de komst van een rookvrij café te pleiten. Moris en Terpstra zien Zotte Lotte als ideale locatie voor hun horecadroom.

Alleen een uitbater ontbreekt nog. Daar wordt nu naar gezocht. Groningen kent inmiddels al een rookvrij lunchcafé. Ook in het A-café aan de Vismarkt mag sinds december 2003 niet meer worden gerookt.

Reageer op dit artikel